Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

donderdag 17 november 2011

Terugblik

Soms heb ik dat wel es, zo'n omkijk dag. Net de vrouw van Lot, maar dan anders......gelukkig!
Er waren tijden dat ik net zo verstijfd naar alle gebeurtenissen in m'n leven keek als de vrouw van Lot. Dat je achterom kijkt en denkt: "Dat was moeilijk en dat en dat". Ik heb nooit de waarom vraag gehad. Dat zie ik als genade. Kon tegen God zeggen: "Ik begrijp het niet, maar U bedoelt het goed"
We verhuisden vaak, andere scholen, andere omgeving, andere kerk etc. Ik vond dat lastig, was best verlegen, moest overal op af, want als je in een hoekje blijf zitten, kom je nergens. Was ik net gewend, gingen we weer... Maar nu, nu begin ik dankbaar te zijn. "Heer, wat een oefenperiode, dank U, dat ik al die dingen overwon, en dat U er steeds was" Pas had ik de leiding op een vrouwenochtend, daar sta je dan tegenover zo'n 180 vrouwen.Ik stond 's morgens op met trillende benen, maar mijn gebed: "Heer, u doet het door mij heen, dank U dat U mij helpt"...maakte dat Hij ook de ruimte kreeg.
Of de keer dat ons huis verbrandde, het gebeurde, en er kwam geen blussende engel, of zoiets, maar Gods leger kwam wel op de been: mensen die in allerijl zoveel mogelijk spullen wegruimden, anderen die daarna hun huis aanboden om tijdelijk in te wonen, wasgoed dat overal in de buurt wapperde aan de lijn. Mensen die spontaan op straat mij geld gaven om aan m'n ouders te geven. Een vrouw die een doos met boodschappen kwam brengen uit haar winkel die precies de inhoud had van datgene wat mijn moeder op een briefje had klaarliggen...en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Je begrijpt dat mijn Godsbeeld totaal veranderde. Je kan nog zo opgevoed zijn met een bepaald Godsbeeld, maar God liet mij heel duidelijk zien: Ik ben te vertrouwen, wat er ook gebeurd. En daar pleit ik nog steeds op. Zijn Woord is de waarheid, en als Hij daarin beloofd dat Hij alles doet meewerken ten goede, dan doet Hij alles meewerken ten goede! Dat is niet goedkoop. Jezus offer was niet goedkoop, het kostte Hem alles. Het maakte de weg vrij voor jou en mij. Maar je moet het wel zien.

3 opmerkingen:

 1. Mirjam, wat een mooi stukje heb je geschreven, een persoonlijk getuigenis van God's liefde en zorg in je leven, daar kan niemand wat tegenin brengen toch. En wat goed zeg dat je de vrouwenmorgen mocht leiden, ik ga ervan uit dat het goed ging. Wanneer is de volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, het ging heel goed;)en ik vond het leuk.
  13 maart is de volgende ochtend met Wilma Veen, over het onderwerp: Ik lief jou
  Locatie: Kerk Open Hof te Dordrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Mir,

  Wij hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen.
  Mooi dat je getuigt dat God zo goed voor ons heeft gezorgt.Zo is het ook!Ook de mensen die hun huis openstelden....ik zou ze nog weleens willen bedanken. Want juist in zo'n mooi gebaar zie ik de zorg en de liefde van God door mensen heenschijnen.

  Liefs Tabitha

  BeantwoordenVerwijderen