Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

maandag 10 december 2012

Ons hart-Zijn hart

"O, Heer de koning is verheugd.." "U bent de Allerhoogste." "U regeert".
Allemaal liederen die soms , net als de sneeuw komen binnen dwarrelen...

Maar wat geloof ik ervan? Vaak als ik bid, bestaat het uit de zegeningen die mezelf betreffen.
"Heer, help mij vandaag, Heer bescherm etc."
Maar is dat wat God bedoelt als hij vraagt of we Hem groot maken?
Is het niet veel meer andersom, dat al Zijn zegeningen ons te beurt vallen als wij Hem de eer over alles gaan geven.
Dan komen vrede, geduld, blijdschap ons hart binnen dwarrelen als witte sneeuw en worden we overstelpt met een vreugde die veel verder gaat dan aardse gezelligheid en vrede.

Ik denk wel eens dat in deze advent periode de Heer zich net zo eenzaam voelt als de mensen die niemand om zich heen hebben.
Waar is een rustplaats voor Hem?
Ruimen we in alle drukte waar we tussen sint en kerst naar toe hollen in onze bomvolle agenda's, tijd in voor Hem, om wie het gaat met kerst?
Een kind dat niemand verwachtte, maar waar in deze wereld vol van concerten en kerst markten, waar de kribben vol liggen met baby's Jezus, grote leegte is. Hebben wij Het antwoord op deze vraag of hollen we net zo hard achter alles aan? Niet, dat je geen familie gezelligheid mag hebben, maar hoe is ons hart?
Is er ten alle tijd een rustplaats voor Hem, kan Hij ook in deze tijd Zijn hoofd rustig neerleggen in de wetenschap dat wij, Zijn kinderen, doen wat Hij van ons vraagt? Hoe maak jij het verschil?
We mogen er best bij stilstaan dat we onder de genade leven, door de komst van Jezus.
We hebben een geweldige boodschap te vertellen.
En indien iemand Mijn woorden gehoord en niet geloofd zal hebben, Ik oordeel hem niet, want ik ben niet gekomen opdat ik de wereld oordele, maar opdat Ik de wereld zalig maak, Joh 12:47
Dit is het hart van de Vader, zeg het voort zeg het voort......want een ieder die gelooft, zal leven!

5 opmerkingen:

  1. Stil staan en nadenken over dat grote wonder, ja. Als we dat niet doen, missen we de essentie van het feest dat we vieren! Een beetje het idee van naar een feestje gaan, lekker eten end rinken, maar de jarige niet feliciteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is helemaal waar Mirjam. We hebben een geweldige boodschap te vertellen maar zijn er soms gewoon te druk voor met van alles en nog wat. Mooi stukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verwoord Mirjam. En eigenlijk geldt dat het hele jaar door, hollen hollen. Maar tussen Sint en Kerst zijn de agenda's bij velen wel heel vol... Als er geen rustplaats is voor Hem, hoe kunnen wij dan rust vinden? Enkel in (stille) tijd voor en met Hem.

    BeantwoordenVerwijderen