Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

donderdag 31 oktober 2013

Samen één.

Het was C.S.Lewis die schreef: “De werkelijkheid is, in mijn ervaring niet alleen complex, maar ook vaak vreemd en wonderlijk. Ze is niet keurig, of voor de hand liggend, je zou het zelf nooit bedacht hebben. 
Dat is één van de redenen waarom ik achter het Christelijk geloof sta. Het vertoont juist die eigenaardige eigenschappen die ‘echtheid’ kenmerken.”
Vaak denken we bij theologie aan denken over God, Christus en de Bijbel op een manier die alles kloppend maakt en in een systeem past. Tegelijkertijd is onze ervaring vervolgens dat de kern van het christelijk geloof daarmee lijkt te verdwijnen.

Ik vind dit een mooie uitspraak!
Alles is niet altijd zwart-wit en voor de hand liggend. Alles past niet altijd sluitend in het vaak zelfbedachte systeem van de kerken. Het gaat om persoonlijke relatie met God en jouw medemens.
Als de wereld ziet dat er liefde is onder elkaar zal ze Jezus willen volgen.
Dus..altijd maar water bij de wijn doen en de bijbel niet aan het woord laten?
De bijbel heeft ALTIJD het laatste woord, Maar hoeveel interpreteren we door onze eigen bril om maar die ander te veroordelen? Als mensen misschien wel te hoge lasten op je hebben gelegd vanwege misbruik van datzelfde woord, hoe ga je daar dan mee om? Vertrouw dan op Zijn genade en trouw.
Ik spreek steeds meer christenen die niet meer in een systeem passen. Ik geloof namelijk dat we daar ook niet voor zijn gemaakt. Opgesloten in een gebouw, lopend over de eigen dijken om die eigen dijken in stand te houden en het daar ook erg druk mee hebben.
Persoonlijk geniet ik het meest van de ontmoetingen met andere christenen, buiten het systeem om.
Ik noem dat "gemeenschap der heiligen"
Daar ontmoet je elkaar door het verzoenend werk van Christus, daar heb je alleen de bijbel. daar vindt je elkaar.
En dan is het opgaan naar God's huis een goede gewoonte, maar daar hangt Het Leven niet vanaf.
Hoe vinden jullie het om met anderen samen te komen in de "huiselijke kring"?


3 opmerkingen:

  1. Wat mij betreft: heerlijk! Mijn ontmoetingen met christenen buiten het kerkgebouw zijn spannend en inspirerend en opbouwend. Ik vraag me dan wel eens af wat de 'kerk' nou eigenlijk precies is.... dat is toch eigenlijk het samenkomen van gelovigen? Dat kan altijd en overal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voordat wij van kerk veranderden kwamen wij bij elkaar om te zingen enzo. met anderen, die het ook moeilijk hadden in de kerk. De kerkenraad was toen bang dat er iets zou ontstaan naast de kerk en we kregen daardoor moeilijkheden. Nadat wij weggegaan zijn bij die kerk is dat zingen en bij elkaar komen opgehouden. We gingen weg uit de kerk, een heleboel gezinnen. Maar allemaal naar verschillende kerken. Soms verlang ik naar die tijd terug. Voordat. Huiselijk kring: prima. Maar ik verlang naar echt gemeente leven eigenlijk! Met ouderen, jongeren ... alles bij elkaar en dat echt meeleven.

    BeantwoordenVerwijderen