Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

vrijdag 3 februari 2012

schilderen

Sinds kort ga ik naar schildercursus.

Het is leerzaam en de eerste 3 lessen moesten we tekenen.
Nu hebben we een les met zwart/wit schilderen.
Het is grappig om bij mezelf een bepaalde onzekerheid te bemerken; zo van: " Dat kan ik niet."
In zo'n groep kom ik ook niet echt op gang, maar thuis, lekker op mn gemak, wel.

Een aantal jaren is bij mij het schilderen als een soort verwerking ontstaan en vorig jaar na een workshop profetisch schilderen, heeft God me echt laten zien, dat het goed is als een vorm van uiting.
Dat neemt niet weg dat het altijd van een leien dakje gaat.

Hebben jullie dat ook, een ontluikend iets, iets waar je jezelf in kwijt kan???
Voor mij is het echt een leerproces, want technisch gezien, lopen er wel betere schilders rond, maar vandaag kwam ik weer met mn beide benen op de grond toen een vrouw lachtend vroeg, na mn geklaag: '' de hoeveelste les was dit ook alweer?" Fijn vind ik dat, even een spiegel voor je neus en hoewel ik het moet doen: mijn verwachting is van Boven;)
Posted by Picasa

7 opmerkingen:

 1. Dat kan je wel;-) Juist in de moeilijkheid ligt de uitdaging. Meet je niet aan anderen. Ieder mens is uniek en daarmee is iedere creatie uniek.Schoonheid zit hem juist in de eigenheid ;-)

  Liefs Tabitha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Tabiet, bedankt voor je commentaar, dat is voor mij echt een les: niet naar anderen kijken, maar blij zijn met waar ik nu ben en op God vertrouwen.Liefs Mirjam

   Verwijderen
 2. Het ziet er goed uit! Knap hoor! Ik zie dat je er echt voor gaat, en die onzekerheid, herkenbaar toch? het is een leren om uit te stappen. Denk aan die 1e stapjes...Hoe ging dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder zei dat ik altijd zei: Kan ik zelf wel;), of ze deed een knijper achter op, zodat ik dacht dat ik werd vastgehouden om uiteindelijk weg te lopen. Net onze hemelse Vader. Hij houdt je vast maar je moet wel zelf bewegen;)

   Verwijderen
 3. Wat ik je wil zeggen is dat ik het juist super vind dat je wat voor jezelf doet.Dat doe je heel goed. Het is dus een positief commentaar;-) Iets scheppen en dat als een gave zien van je Schepper dat is Kunst met een hoofdletter. Je gaven gebruiken tot zijn eer. Dat is mooi Mir. Als zus ben ik trots op je. Eigenlijk zijn we allemaal redelijk goed opgedroogt en dan denk ik we zijn een creatief stel bij elkaar. Kleur zien in de grijsheid en dat verheffen tot levenskunst. Daarmee maak je niet alleen je eigen leven vrolijk maar ook dat van anderen. Als mensen weer van jou gaven en jou kunsten en je eigenheid kunnen genieten. Prachtig toch !
  Aanstekelijk Christen zijn....dat is een gift van Hem !

  Je schrijft grappig en herkenbaar. Ga er mee door. Zo heb je eerder een boek af dan mij ;-)

  Liefs Tabiet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zit dynamiek ik je schilderij. Mooi hoor.
  Ik kan absoluut niet in een groep werken. Dat herken ik wel. Genoten van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, soms zijn we veel te kritisch op onszelf Mirjam. Ik vind je werk prachtig en heel inspirerend. Met schrijven heb ik dat ook, er zijn duizenden mensen die beter en mooier kunnen schrijven dan ik, maar toch verlangt God van mij dat ik op mijn bepaalde manier een boodschap naar buiten breng.

  BeantwoordenVerwijderen