Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

woensdag 7 maart 2012

Gods blijheid en vrijheid
Ik fohnde vanmorgen mijn haar en had het idee dat mijn hersenpan ook lekker heen en weer gewaaid werd, want er kwamen allerlei gedachten boven dwarrelen...
Ik dacht aan Paulus, je weet wel,  uit de bijbel.
Terwijl ik me aan het opfrissen was, dacht ik eraan hoe hij, eeuwen geleden in de gevangenis zat, daar in Rome, en waarschijnlijk ook wel naar een bad zal hebben verlangd.
En dan schrijft hij in zijn brieven over de vreugde die voor hem ligt, terwijl we kunnen lezen dat hij droefheid op droefheid had.
Stel je voor, jij of ik, in de gevangenis, barre omstandigheden en je neemt dan de tijd om anderen te bemoedigen en ze op het hart te drukken de vreugde in Christus vooral niet kwijt te raken.
Dat raakt mij. Dat ondanks de omstandigheden je vreugde te vinden is in Hem, die ons in alles is voorgegaan.
Misschien zijn er wel omstandigheden waar je je zorgen om maakt.
Je gezondheid, je werk, je kinderen, en God die ver weg lijkt.
Uit eigen ervaring durf ik te zeggen: " zie naar omhoog". Sommige mensen die ik spreek, vinden dat een makkelijke oplossing. Alsof je problemen in een klap zijn opgelost. Maar ik weet, en de bijbel leert dat mij ook, dat ik mag danken voor mijn verlossing en de vreugde die voor mij ligt, die ik nu al ontvangen heb.
Als er niets meer is om voor te danken, blijft er toch maar een mogelijkheid over, en dat is te danken voor je verlossing. Paulus zat letterlijk gevangen, maar misschien voel jij je ook wel gevangen, door de omstandigheden. Maar de GEEST van Paulus was niet gevangen! En dat is iets wat je altijd vast moet houden. Als je weet dat Hij je Verlosser is, dan is je geest een met Zijn Geest. Die zit niet gevangen en laat zich ook niet gevangen nemen, en anders word het tijd dat je hem bevrijdt of laat bevrijden.
Als je twijfelt of dit wel waar is, ga het dan maar DOEN:

*Schrijf een kaartje ter bemoediging, je wordt er zelf ook blij van
*Zing in de ochtend, de middag of waar dan ook, God de eer toe, ook al is het met verstikte stem van verdriet: je omstandigheden veranderen niet direct, maar de Heer geeft je vrede over een situatie.
*Lees je bijbel en vraag God heel specifiek wat Hij je wil vertellen vandaag.

Wat mij raakte afgelopen weekend was het hogepriesterlijk gebed uit Johannes 17
Daar zit het hart van de Vader. Jezus, die daar bidt voor ons, Zijn kinderen en vertelt dat we een zijn met Hem en Hij weer een met God en de Heilige geest. Fantastisch!
Wat een liefde spreekt hieruit. Vertrouw Hem, Zijn woorden zijn waar.
Ik zou je wel toe willen roepen: DOE gewoon wat Hij zegt, het is veel beter dan je eigen ge-probeer.
Hoe ik dit weet?
Wij verhuisden vaak, en ik vond dat moeilijk maar Hij hielp mij erdoorheen
Wij kregen brand, maar God stuurde mensen op ons pad en we maakten wonderlijke dingen mee
Mijn broertje overleed, maar ik kon God blijven loven.
Ook in ons huwelijk waaide zijn wind en bracht  nieuwe toekomst en zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

Altijd makkelijk?
Nee hoor, maar in ieder geval is het geen saai leven met Hem,  ik weet waar de vreugde ligt die voor mij is.....jij toch ook?
Zoals Paulus zo mooi zei :''Ik jaag naar dat Doel dat voor mij ligt".
Ik bid dat jouw doel ook Christus is. Veel zegen toegewenst. HIJ HOUDT VAN JE!

*mijn schilderij hierover is in aantocht, waarschijnlijk volgende blog.

13 opmerkingen:

 1. Je hebt een aardig inspirerend stukje tekst gechreven om over na te denken, en dat is nog maar een understatement;) Grappig hoe het bij je begint... met het fohnen van je haar. Zou zeggen, Fohn het dagelijks maar;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, fohn het dagelijks maar, je haar! :p
  Ik vind het een erg mooie blog! Kan er zeker wat mee in de praktijk.:)
  dankjewel voor het delen!

  Liefs,

  Indy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Indy, we hebben elkaar nodig en kunnen van elkaar leren, mooi toch?

   Verwijderen
 3. Mooi stukje weer Mirjam! Dat krijg je nou als er een frisse wind waait :) Je schrijft uit eigen ervaring, dat spreekt het meeste aan natuurlijk, je WEET waarover je schrijft. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien een ideetje om een stelletje fohnen mee te nemem naar de dienst. Nodigen we Jans kapper uit en gaan we eerst een opfrissertje doen;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh lieve mensen ik herinner mij plotseling die jongen van rond de 20 jaar die elke dag zijn haar achterover deed met zo'n "verfstripper". Lekker die warme lucht op je hoofd. Ik voel het meteen weer nu je erover schrijft. Wat je schrijft over bijvoorbeeld bemoedigen onderschrijf ik ook. Hoe komt het toch dat zoveel mensen moeite hebben elkaar eens flink te bemoedigen? Zoals je al schreef, doe dat en de eerste zegen is zelfs voor jezelf...Ik ga er vandaag extra aan denken en eens zien wat er te doen valt...Het zal wel weer een sof worden, haha, maar dat kaartje moet toch lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaha om met de spreukenbrief te spreken:ijdelheid der ijdelheden het is al ijdelheid hier in Dordt.
  Als ik tijd heb komt mn schilderij erop hoor;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh leuk er ontgaat me veel geloof ik. Was alweer vergeten dat je schilderde. Ik zal beter opletten. Leuk schilderen deed ik ook wel en airbrush, maar ja, te druk met fotografie nu. Wat is het voor schilder stuk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geinspireerd op Joh.17 Ik denk niet dat het jouw stijl is;) Bijbelse indrukken zien er altijd een beetje kinderlijk uit, maar we moeten ook worden als een kind, dus dat zal er wel achter zitten als ik geinspireerd wordt;)

   Verwijderen
 8. Brand lijkt me zoiets engs. Ik kan me heel vaag nog herinneren dat het bed, waar ik op sliep in brand gevlogen was. ( elektrische deken ). Ik moet heel kleine geweest zijn. het was het bed van mijn ouders.

  Mooie post.

  BeantwoordenVerwijderen