Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

zondag 1 juli 2012

Vannacht had ik een aparte droom.....
Ik droomde dat er mensen van het rode kruis op straat liepen om een collecte te houden en ik pakte 2 euro uit mijn portemonnee. De mensen echter die om de collecte vroegen staken zelf hun hand in mijn portemonnee en haalden er nog 2 euro uit. Dit maakte mij erg boos.
Terwijl ik stond te bakkeleien met hen zag ik in de verte grote modder stromen die als een tsunami op de stad afkwamen en ik zag al voor me hoe hele wijken zouden verdwijnen en vele mensen omkwamen.

Toen ik wakker werd besefte ik dat God mij iets wilde duidelijk maken en dit wil ik graag met je delen.
Jij en ik kunnen ons zo druk maken over van alles en nog wat,en niet in de gaten hebben waar het om draait.
We maken ons druk om de programma's in de kerk. Over de financieen van onszelf of die van een ander.
Over de liederen die gezongen worden, of een broeder die te veel fluistert in de kerk. Over onze vakanties of over onze gezondheid...en nog heel veel dingen meer.
Vroeger had je zo'n liedje: "WAKKER WORDUH WAKKER WORDUH WAKKER WORDUUUH..."
Dit is wat wij als kinderen van God nodig hebben. Wakker worden. Wakker uit onze zelfbedachte systemen. En terug naar de basis. Onze eerste Liefde.
Wakker uit ons comfortabele leventje. Wakker uit je luie kerkbank. Wakker als je je comfortabel voelt in je eigen cluppie, maar zodra je er 'alleen" voor staat iedere vorm van vrijmoedigheid of geloof mist.
Ik merk bij mezelf ook dat ik liever zeg tegen mn buren: "God houdt van je", dan "Je huis staat in brand man, als je niet snel de brandweer belt, is het straks een puinhoop", maar de bijbel spreekt met twee woorden.
We moeten niet doen of iedereen om ons heen inclusief wijzelf 969 jaar worden. Ons leven is eindig en met God eeuwig. Als je dus gered bent maak dan haast en probeer ieder die op je pad komt bij Jezus te brengen. Bid, als de gelegenheid daar is en luister naar Gods stem. Misschien moet je vaker stil zijn.
Dit is niet mijn advies, maar als we de bijbel er op na slaan wil Jezus, die ons alles leerde hoe we moeten leven,  dat we Hem volgen wat het ons ook kost. Voor de een is dit evangeliseren, voor een ander iemand uitnodigen en voor een derde misschien een eenvoudig gebed of je hebt een speciale last voor Israel, de Palestijnen, de vervolgde Kerk... Maar ga het doen. Hoe kunnen wij Jezus zichtbaar maken in deze wereld als we achter de geraniums gaan zitten of binnen de veilige muur van de kerk en verwachten dat de voorganger alles wel oplost of een andere broeder of zuster? Is dit wat God wil? 
Hij huilt over iedere verloren ziel. en wij zijn Zijn gezanten. Laat jij zomaar iemand verloren gaan? 
Denk je:''Laat die ander het maar doen", terwijl iemand misschien maar 1 keer een christen ontmoet? 
Hoe ga jij om met die verantwoordelijkheid? Ga je op zoek naar dat ene verloren schaap die ronddoolt zonder herder? Toen Jezus de schare zag werd Hij met innerlijke ontferming bewogen.
Hoe bewogen ben Jij? Wat mag het je kosten? 
Als je denkt dat je er niet voor gemaakt bent om dit te doen, schrijf dan es voor jezelf op hoe je gered bent en beleef die blijdschap opnieuw. Laat het vuur door niemand doven, al helemaal niet door je eigen gedachten. God wil iedereen gebruiken! Het gaat er niet om of je geschikt bent of juist een toffe peer.
God vraagt enkel beschikbaarheid. In mijn eigen leven merk ik dat ik misschien wel een hoop goede dingen doe, maar is dat wat God van me vraagt? Je mag je beschikbaar stellen en Hij weet wel op welke plaats dat het beste is. Bid elke dag voor fijngevoeligheid van Gods Geest. Echt, het zit hem niet in grote dingen, God ziet juist aan wat er in het verborgene gebeurd. Je kunt heel uitbundig zijn temidden van een groep gelijkgestemden. En ik zeg daar niks van. Maar hoe ben je als niemand kijkt? Ben je dan ook de man of vrouw naar Gods Hart? Hij moedigt je aan vandaag en de rest van je leven voor Hem te leven. 
Waar je ook bent, 7 dagen per week. Misschien soms een eenzame weg.
 Maar met God wandelen is de beste weg! Probeer maar....

6 opmerkingen:

 1. Hahaha dit moet een betekenis hebben, vast wel. Die modderstroom is internet (volgens een predikant die wij vanmorgen hadden. Wat een onzin! Internet is gewoon een afspiegeling van de mensen, net als boeken, radio, televisie etc. Die twee euro zijn de twee schoppen die ik hem onder zijn betogade achterste wilde geven. Sommige mensen maken van alles een stokpaardje en zetten zich af tegen een medium waar ook heel veel goeds op gebeurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aparte droom! ;-) De grootste kracht zit in ons gebed. Laat ons hart bewogen zijn. 't Gaat er niet altijd om wat we doen. Precies, dat verborgene. Datgene wat niet 'groots' op een podium gebeurd.., maar in onze aanbidding en in het zachte zuchten van je gebed.
  Mooi blog Mirjam, ik proef er rijpe geestelijkheid doorheen. zegen, -hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Apart zeg, heb je ook niet dat je hier een hele dag over 'malen' kan?
  Mooi verwoord:'Maar hoe ben je als niemand kijkt? Ben je dan ook de man of vrouw naar Gods Hart?'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wendy, ja daar kan ik wel over malen;)er zit misschien nog wel meer in dan alleen het geestelijke stukje. Wie zal het zeggen...

   Verwijderen
 4. Nou Mir, gelukkig ben ik niet wakker van geworden van die droom van je ;). Maar ga vooral door met het laten spreken van de HG door jou heen ! Ik geniet van je !! Je vent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ik weet hoe belangrijk je slaap is, haha;)

   Verwijderen