Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

donderdag 12 juli 2012

Vakantie

Sommigen gaan op vakantie, even weg, weg van alle drukte.
Voordat ze weg zijn is het vaak een gestres van jewelste, katten man en vrouw elkaar af en als ze eindelijk zijn afgekoeld staan ze urenlang in de file bij de grens.
Dan kijkt de vrouw, volgens de man, niet goed op de kaart en rijden ze nog een uur rondjes om uiteindelijk uitgeput op hun bestemming aan te komen.
Daar blijken takken die te laag hangen, eerst afgezaagd moeten worden omdat de caravan beschadigd zou kunnen raken.
En uiteindelijk rollen ze uitgeput hun bedjes in...
God is ook op vakantie, maar dan vaak naar een andere planeet.
Want de bijbel blijft dicht en we kennen Hem een paar weken niet tot we weer in onze vertrouwde omgeving zijn.
Natuurlijk gaat het niet over jou of  mij, want ik kampeer nooit en probeer zo min mogelijk mee te nemen, en de tomtom laat ik het werk doen, of ik kruip zelf achter het stuur.
En ik chargeer en generaliseer misschien en blijk de mensheid toch niet zo goed te kennen.
Ik ben alleen bang dat er hele groepen zo op vakantie gaan.....
En stille tijd, best moeilijk als je als worstjes in een blik zit. Maar toch wil ik je aanmoedigen. Probeer, juist in de vakantie stille tijd te houden, misschien heb je daar wel extra bescherming nodig. Zelf ging ik wel eens als iedereen nog lag te ronken op weg om broodjes te halen en onderweg stopte ik dan even op een bankje, om, uitkijkend op het meer, te praten met God. Vervolgens stond ik dan, samen met de oudste inwoners, die blijkbaar op tijd opstaan, voor de nog gesloten deur van de bakker te wachten....
Een goed begin is het halve werk. Zorg dat je met een goede inhoud op vakantie gaat.
Relax, tank bij en vergeet niet met je Vader te praten. Hij is niet op vakantie en vindt het fijn als je even bij Hem aanklopt. Al ging ik op vakantie naar het uiterste der aarde, ook daar is Hij.....

6 opmerkingen:

 1. Mooie boodschap om mee te nemen op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Praten met God is wat men bidden noemt, maar is het ook echt praten? Het spijt mij maar ik ervaar dat ik praat en Hij luistert, maar dat is een monoloog. Goed God wil via de bijbel wel een en ander terug zeggen maar dat is mondjesmaat. Toch zou ik het "praten" met God niet willen missen ondanks dat ik het niet echt als praten wil betitelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om zo te lezen. Vooral en rust, stilte en de natuur vind ik belangrijk in de vakantie. Die stilte in de natuur is voor mij een ontmoeten met de Schepper en stil worden van Zijn grootheid. Een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zal idd lastiger zijn om ook in de vakantie je tijd met God te hebben. Voor mij igg wel want ik ga met alleen mensen die niets hebben met het geloof dus ik zal voor mezelf 'n plekje moeten zoeken om even tijd te hebben met God. Maar dat komt vast wel in orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ook bang dat de meeste op deze 'wijze' vakantie vieren, Mirjam.
  Heb er zelf gelukkig geen last van. Ga niet op vakantie (helaas). Maar buiten dat, ik zie en voel God overal. Nergens meer dan buiten Nederland overigens.. Heb oa Afrika en Amerika bezocht; één ding is duidelijk: Er zijn niet veel landen waar God zó'n taboe is als in Nederland.. Maar goed, laten we met God blijven praten! Desnoods zonder woorden..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie blog! Wij gaan deze vakantie niet als gezin op vakantie. Ik , een midweek met twee kids en mijn man doet uitjes met elke kind. Verder klussen in huis.

  Stille tijd is lastig maar wel mogelijk in de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen