Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

zondag 1 januari 2012

Ik ben blij want Jezus redde mij

Enkele jaren geleden gingen we naar een huwelijks-apk. Een echte aanrader.

Ik weet nog dat ik dacht, wat staat die man toch enthousiast te springen, jaja veroordeling ligt snel op de loer, ook bij mij. Tot ik het verhaal van het echtpaar hoorde, de moeilijke periode waar ze samen met God doorheen waren gekomen. De redding en bevrijding die daarop volgde. Ineens begreep ik het. Die blijdschap was niet gespeeld maar oprecht, vanuit een dankbaar hart. Die mensen kozen ervoor God te loven en te prijzen. De een gaat voor de voetbalclub uit zijn dak en zij voor Jezus.

Als ik op mijn eigen leven terug kijk, zijn er best momenten geweest waarop ik de moed liet zakken. Maar ik geloof dat heel veel zaken wils besluiten zijn. Ook al voel ik het niet, God verdient de eer. Dus ik loof Hem met mijn ganse hart. Altijd makkelijk? Altijd overwinning? Wat is overwinning eigenlijk? Iemand zei een keer tegen mij:'' als je op de pers ligt komt eruit wat erin zit.'' En ik geloof dat. David is daar zo'n prachtig voorbeeld van. Hij faalde, maar God zag zijn hart aan. Petrus verloochende de Heiland, maar God zag iets in hem, waar Hij wat mee kon. Mozes beging een moord, maar God koos hem uit voor Zijn dienst. Vaak door beproevingen heen, vormt God je. Je kunt kiezen om in je beproeving te blijven hangen en niet meer te geloven omdat je nog niet kunt zien. Of je kunt God vertrouwen dat wat Hij doet zal meewerken ten goede. Ik denk dat God met eerbied gezegd situaties toelaat om te kijken of wij de wedloop willen lopen. Het komt aan op een persoonlijk geloof, jij en ik moeten persoonlijk rekenschap afleggen aan Hem.
Een mooie geschiedenis vind ik Petrus, die na zijn verraad weer bij Jezus terugkomt.Jezus vertelt hoe zijn geschiedenis zal gaan verlopen waarop Petrus vraagt:'' En Johannes, wat gaat er met hem gebeuren?''
Zoals wij ook naar het leven van een andere christen kunnen kijken: hoe zal het hem vergaan?
Het antwoord van Jezus laat er geen twijfel over bestaan. "Wat gaat dat jou aan, Petrus"? ''Volg jij mij!". 

En nu aan ons. Maken wij ons druk om die of gene? Of willen we God de eer geven, dicht bij Hem blijven en leven zoals de eerste christengemeente leefde?
Ik wens je HET LEVEN toe voor 2012 en Zijn vrede in je hart.
 
 

8 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor deze open blog. Ik vind het fijn om te lezen hoe andere christen vrouwen over hun leven & geloof schrijven.

  Mijn 'iets' waar ik aan wil werken dit jaar is: vertrouwen. Geloofsvertrouwen, trust, op God zien - ook als alles tegenloopt.

  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Leven... er is niets mooiers he Mirjam?! wat een inspirerende post heb je weer geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jedidja, fijn dat je dat wilt, vertrouwen op God, Hij zal je belonen, want Hij is een beloner van degenen die hem zoeken.

  Marja bedankt weer, ik ben zo enthousiast over Gods liefde, Zijn trouw, Hij is voor mij het Leven;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Springen tja, je zal maar blij zijn. Ik ben niet zo'n springerig type maar ik denk dat als ik straks in de hemel ben, ik een redelijk gat in de lucht ga springen. Wat ik verder ga doen, heb ik geen idee van maar laat ik aanvangen met het springen. Enkel sta je alleen ook voor gek natuurlijk of is dat menselijk gedacht? Gezocht medespringers die in de hemel blij willen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger had je Jerry Springer, dus een geestelijke Clint Springer zou vast een mooie tegenhang zijn;) En hier is het oefenveld hey, hoe kun je je straks in de hemel gedragen als je het hier niet hebt geleerd. En bij het springen gewoon omhoog kijken dan zie je ook niet wat al die anderen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mirjam

  Zag dat er nog twee mooie reacties van je hand ergens op mijn site waren achtergebleven omdat ik een weekje terug iets aangepast had. Maar eindelijk viel mijn oogbol er op en heb ik ze online geholpen.
  Heb wel gezellig gegeten met Arjan en vrienden afgelopen vrijdag, maar alles waar een mens echt blij van wordt gaat voorbij. Nou dat is te zeggen: behalve wat je al riep. Ik ben zo blij want Jezus redde mij. Dat blijft altijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben zo blij Jezus redde mij,vond dat een heerlijk liedje om te zingen vroeger.
  Nu ben ben ik me er echt bewust van wat ik toen zong,en ben dankbaar dat ik zeker weet gered te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi marianne, bedankt dat je ee n kijkje op mn blog hebt genomen. Zingen is zo heerlijk. Juist als het wel es moeilijk is, dan toch zingen. voor mij een enorme uitlaatklep, tanken bij de Heer. Veel zegen vandaag.

   Verwijderen