Welkom op mijn blog
Ik schrijf stukjes over het dagelijkse leven in mijn gezin, op het werk of in de kerk en over de omgang met God.
Mijn verlangen is om je te bemoedigen, aan te vuren en van elkaar te leren.
Veel zegen bij het lezen!

vrijdag 8 juni 2012

Doelgericht

De doelgerichte vrouw/man

Heb je enig idee wat Gods plan met jouw leven is? Dat geeft je richting en doel. Als je niet zeker weet wat Gods plan voor jou is, vraag Hem dan om het je duidelijk te maken. Als je wel weet wat jouw roeping is, dan heb je vast gemerkt dat het veel eenvoudiger is om beslissingen te nemen als je je richt op Gods plan met jouw leven. Toen ik dat principe eenmaal begon toe te passen, had ik opeens energie over. Het bevrijdde me van doelloos dwalen en de ene naar de andere mogelijkheid. Als dit principe nieuw voor je is, weet dan dat God het jou mogelijk zal maken om Hem te dienen op de plaats waar Hij je heeft gesteld. Je kunt Hem vol vertrouwen en energie dienen in de wetenschap dat Hij altijd bij je is.Ik las dit stukje vanmorgen en ben daar ook biddend mee bezig. Ik wilde het graag delen want ik weet dat velen hier mee worstelen, net als ik,  zich laten afleiden door het"goede", maar dat wat het beste is niet  doen. 


Vraag God heel specifiek om een antwoord, ik geloof dat hij dan wel duidelijk maakt wat het beste is!

7 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor deze wijze les!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een stukje om over na te denken Mirjam.
  Het blijft altijd wel moeilijk. Ik vind soms zoveel leuk, leerzaam en interessant en stort me soms overal tegelijk in. Het is moeilijk om dan te luisteren naar de stem van God. Wat wil Hij nou precies en wat is nu mijn eigen wil? Soms zou ik wel een briefje uit de hemel willen :)
  Goed om weer eens over na te denken en bewust tijd voor vrij te maken.
  Het gaat om Zijn wil en niet om de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stukje weer Mirjam. En raad eens? Ik heb zojuist een column voor Opwekking geschreven en ingestuurd over.... doelgericht leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Mooi! we hebben duidelijk dezelfde Geest;)die in ons woont. Ik ben benieuwd wat jij geschreven hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duidelijk maken wat God wil met je leven...Vragen aan God, ja bijbelse zaak en opdracht. De moeilijkheid zit hem in het verstaan van Gods stem hierin. Mozes moest 2 maal 40 jaar wachten tot hij Hem weer hoorde. Laten we dat wel even meenemen dat God niet vanuit de hemel even op onze tijd en instandrecept roept, voor ons leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie site Mirjam, vind het leerzaam, om Gods stem te verstaan, dat vind ik soms moeilijk. Heb ondervonden dat Hij zelf vaak ergens een een streep door haalt. Sjaloom,Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Toos, ja dat is zo, ik vind het soms ook moeilijk hoor, heb ik het wel goed verstaan? Er zijn juist dingen in de gemeente die ik soms lastig vind, maar blijkbaar kan God me hier toch gebruiken;)dus niet vertrouwen op de mensen om me heen maar alleen op Hem.

  BeantwoordenVerwijderen